Evenementen

 • 04.12.2019

  Lead from the Future: het leiderschap van de toekomst samen vorm geven

  Een federale overheid die klaar is voor de toekomst, vraagt om een aangepast leiderschap. Hoe moet het leiderschap van de toekomst er voor jou uitzien? Waar ligt de focus op? Wie zijn de leiders en wat kenmerkt hen? Waar liggen de grootste uitdagingen? Heb je het gevoel dat het anders moet, of juist niet? We nodigen jou, als medewerker, leidinggevende, expert of manager van een federale overheidsorganisatie graag uit om jouw ideeën hierover met ons te delen. 

 • 19.11.2019

  HR congres 2019

  Op dinsdag 19 november 2019 organiseert de FOD BOSA in samenwerking met de Universiteit Gent en ESCALA voor de vijfde keer een HR congres, met dit jaar als thema: “Evidence-based Human Resources Management”.

  Op het programma staan verschillende gastpresentaties, praktijkgetuigenissen en workshops.

   

 • 21.10.2019

  Cop Re-integratie: preventie van burn-out door spelen, jobcrafting en talent

  De COP Re-integratie van werknemers na een afwezigheid van lange duur organiseert op 21 oktober, in samenwerking met het loopbaancentrum, het evenement 'Preventie van burn-out door spelen, jobcrafting en talent'.
   

   

 • 14.10.2019

  Ontwikkelingstrajecten voor Leidinggevenden 2019-2020: informatiesessie op 14 oktober 2019

  Op maandag 14 oktober 2019 organiseert de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) een informatiesessie over de nieuwe cyclus van de Ontwikkelingstrajecten voor Leidinggevenden. De nieuwe (zesde !) cyclus van de trajecten gaat van start in januari 2020. Je kan je kandidaat stellen voor een traject tot 21 oktober 2019.

 • 17.09.2019

  De kracht van (on)bewuste overtuigingen: event voor de leden van de netwerken Lumen en Talentplus op 17 september 2019

  Dit event is bedoeld voor coaches die individuele begeleidingen doen en meer willen weten over de kracht van (on)bewuste overtuigingen op gedrag en emoties. Inzichten uit de Rationele Emotieve Training (RET) en de neurowetenschappen tonen hoe je coachees kan leren niet-helpende overtuigingen en angsten te overwinnen en meer controle te krijgen over hun gedachten.

 • 23.05.2019

  COP Agile: de kick-off bijeenkomst

  Ben jij als federaal ambtenaar bezig met verandering en vernieuwing? Werkt jouw organisatie met agile methodes of frameworks? Mis de kick-off bijeenkomst van de COP Agile dan niet!  We bekijken samen de zin en de ambitie van een nieuwe community rond agility en agile transformaties en we proberen de buzz-woorden te vertalen naar concrete waarden, principes en werkwijzen. Schrijf je snel in, de plaatsen zijn beperkt!

 • 16.05.2019

  Het HR beleid van morgen

  Op donderdag 16 mei organiseert de FOD Beleid en Ondersteuning een evenement over ‘het hr-beleid van morgen binnen de federale overheid’. Tijdens een rijk gevulde hr-voormiddag ontdek je wat de speerpunten zijn van het hr-beleid van morgen en wat dit voor jou kan betekenen. De inleiding wordt verzorgd door David Ducheyne, jarenlang hr-manager, hr-expert en auteur van boeken over duurzaam leiderschap en hr op maat.

 • 14.05.2019

  Geestelijke gezondheid en re-integratie: 14 mei 2019

  De ‘COP re-integratie van werknemers na een lange afwezigheid’ organiseert op 14 mei 2019 het evenement: geestelijke gezondheid en re-integratie. Als de organisatie het contact niet onderhoudt, kunnen deze werknemers problemen krijgen, waaronder fade-out, een proces waarbij ze geleidelijk uit het landschap verdwijnen en nooit meer terugkeren. Persoonlijke contacten met leidinggevenden, samenwerking met andere betrokken partijen en competentiebeoordeling bevorderen de terugkeer naar het werk.

 • 12.03.2019

  De biosystemiek: 12 maart 2019

  Welke oplossing reikt de Biosystemiek voor het op elkaar afstemmen van het individu, de taak en de organisatie ?

  Hoe help je je coachees/medewerkers op een zinvolle, creatieve en efficiënte manier te werken ?
  Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met verstoringen waarbij één of meerdere mensen betrokken zijn, en die een weerslag hebben op de werking van  teams en diensten.

 • 10.01.2019

  TOP 100 tools for learning

  Op 21 februari 2019 presenteren het FOD BOSA, Stimulearning en Epsilon – community’s voor L&D professionals – voor de derde keer de Top 100 Tools for learning. Kom luisteren naar opleiders en opleidingsexperten uit overheid en privé die vertellen hoe zij hun favoriete tool for learning gebruiken en doe ideeën op voor je eigen leeractiviteiten.

Pages