Evenementen

 • 23.05.2019

  COP Agile: de kick-off bijeenkomst

  Ben jij als federaal ambtenaar bezig met verandering en vernieuwing? Werkt jouw organisatie met agile methodes of frameworks? Mis de kick-off bijeenkomst van de COP Agile dan niet!  We bekijken samen de zin en de ambitie van een nieuwe community rond agility en agile transformaties en we proberen de buzz-woorden te vertalen naar concrete waarden, principes en werkwijzen. Schrijf je snel in, de plaatsen zijn beperkt!

 • 16.05.2019

  Het HR beleid van morgen

  Op donderdag 16 mei organiseert de FOD Beleid en Ondersteuning een evenement over ‘het hr-beleid van morgen binnen de federale overheid’. Tijdens een rijk gevulde hr-voormiddag ontdek je wat de speerpunten zijn van het hr-beleid van morgen en wat dit voor jou kan betekenen. De inleiding wordt verzorgd door David Ducheyne, jarenlang hr-manager, hr-expert en auteur van boeken over duurzaam leiderschap en hr op maat.

 • 14.05.2019

  Geestelijke gezondheid en re-integratie: 14 mei 2019

  De ‘COP re-integratie van werknemers na een lange afwezigheid’ organiseert op 14 mei 2019 het evenement: geestelijke gezondheid en re-integratie. Als de organisatie het contact niet onderhoudt, kunnen deze werknemers problemen krijgen, waaronder fade-out, een proces waarbij ze geleidelijk uit het landschap verdwijnen en nooit meer terugkeren. Persoonlijke contacten met leidinggevenden, samenwerking met andere betrokken partijen en competentiebeoordeling bevorderen de terugkeer naar het werk.

 • 12.03.2019

  De biosystemiek: 12 maart 2019

  Welke oplossing reikt de Biosystemiek voor het op elkaar afstemmen van het individu, de taak en de organisatie ?

  Hoe help je je coachees/medewerkers op een zinvolle, creatieve en efficiënte manier te werken ?
  Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met verstoringen waarbij één of meerdere mensen betrokken zijn, en die een weerslag hebben op de werking van  teams en diensten.

 • 10.01.2019

  TOP 100 tools for learning

  Op 21 februari 2019 presenteren het FOD BOSA, Stimulearning en Epsilon – community’s voor L&D professionals – voor de derde keer de Top 100 Tools for learning. Kom luisteren naar opleiders en opleidingsexperten uit overheid en privé die vertellen hoe zij hun favoriete tool for learning gebruiken en doe ideeën op voor je eigen leeractiviteiten.

 • 13.12.2018

  Niemand meer in de wachtrij: digital skills voor iedereen!

  De invoering van NWOW zorgt voor grondige veranderingen in zowel de werkplaats als de tools. Deze revolutie vereist een grondige inspanning van de ondersteunende diensten. Vooral op de IT dienst wordt zeer veel beroep gedaan. Maar is er voldoende aandacht voor het menselijke aspect?

  Het up-to-date houden van de digitale competenties van de federale ambtenaren is een prioriteit geworden.

 • 11.12.2018

  Geef je loopbaan een boost !

  Je werk maakt deel uit van je leven. Net zoals je privéleven wordt je beroepsleven doorkruist door veranderingen: functie, werkomgeving, collega’s, missies… Hoe kan je je loopbaan in handen nemen in veranderende omstandigheden om je welzijn op het werk te bevorderen en de functie uit te oefenen die het beste bij jou past?

  Het Loopbaancentrum van de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) nodigt je uit op zijn evenement "Geef je loopbaan een boost" en zal je ideeën aanreiken om je loopbaan in handen te nemen.

 • 10.12.2018

  HR inspiratiedag

  Op maandag 10 december organiseert de FOD Beleid en Ondersteuning een inspiratienamiddag rond HR. Tijdens deze namiddag gaan we onder de noemer “wat werkt” op zoek naar oplossingen voor de uitdagingen waar de federale overheid mee kampt op gebied van HR. We laten een aantal wetenschappers aan het woord, en bieden ruimte aan innovatieve initiatieven uit de praktijk.

 • 05.12.2018

  Bijeenkomst van het LUMEN Netwerk - The wheel of Hudson

  Hoe een correcte en efficiënte houding aannemen in de begeleiding van veranderingen.

  Op woensdag 5 december 2018 verkennen wij ‘The wheel of Hudson’ en leren wij om dit toe te passen in coaching.

 • 06.11.2018

  HR Congres 6 november 2018

  Meer en meer organisaties bewandelen de weg naar een duurzame benadering van resultaten, medewerkers en maatschappelijke omgeving. Hoe kan onze organisatie inspelen op deze nieuwe trend naar meer Performantie, People en Planet? Hoe kunnen we vanuit HR een rol spelen in het ontwikkelen van een duurzaam beleid binnen onze organisatie? Hoe kunnen we door een duurzaam HR het imago van onze organisatie opkrikken op de arbeidsmarkt?

Pages